|
MULTISTERILE ® NEDİR ?
Multisterile ® çok güçlü bir anti-bakteriyel hijyenik spreydir.
MULTISTERILE ® DOĞALDIR
Multisterile tamamen doğal, renksiz, kokusuz su bazlı bir solüsyondur. Alkol, hayvansal veya kimyasal katkı maddesi içermez. Alerji yapmaz,toksik degildir.
MULTISTERILE ® ÇOK GÜÇLÜDÜR
Multisterile ® katalitik aktivator olarak oksijeni aktif oksijene çevirir.Diger bir deyiş ile yüzey ;ozonlanma etkisi ile çok güçlü sterilizasyona uğrar ve oksijenlenir. Kimyasal, antibiyotik ve antibakteriyel ürünler sayesinde gün geçtikçe güçlenen ve değişime uğrayan mikro organizmalar kendileri ile savaşan ürünlere karşı direnç geliştirmektedir. Multisterile etki mekanizması sayesinde asla direnç geliştirilemeyecek şekilde mikro organizmaları yok eder.
MULTISTERILE ® CİLDİNİZİN DOSTUDUR
Multisterile ® cilde uygulandıktan sonra ciltte yumuşaklık ve kayganlık hissi verir. Su ; taşıyıcı madde görevindedir ve buharlaştıktan sonra cilt üzerinde sadece aktif madde kalır. Cilt gözeneklerini tıkayan yağ türevi kimyasal bulundurmadığından cildinizin nefes almasına engel olmaz. Yapılan laboratuar çalışmaları Multisterile’in en az 12 saat etkisinin devam ettiğini göstermektedir.
MULTISTERILE ® ÇOK ETKİLİDİR
İçeriğinde sadece su ve aktif madde bulunduran Multisterile, uygulandığı yüzeyde mikro organizmaların yeniden üremesi, saklanması veya aktif maddeden daha az etkilenmesine neden olacak diğer kimyasalları içermez. Krem, merhem, pudra, pomat formundaki ürünlerin dezavantajlarını taşımaz.
MULTISTERILE VE ÇAY AĞACI YAĞI (TEA TREE OIL- MELALEUCA ALTERNIFOLIA)
Tea tree oil (TTO, Çay ağacı yağı), Avusturalya’da doğal olarak yetişen Melaleuca alternifolia (Myrtaceae)’nın yapraklarından buhar distilasyonu ile elde edilen bir uçucu yağdır ve Avusturalya’da 80 yılı aşkın süredir topikal antiseptik olarak kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar yağın yüksek terpinen-4-ol içeriğine atfedilen geniş spektrumlu antimikrobiyal aktiviteye sahip olduğunu doğrulamaktadır. Son yıllarda yapılmış klinik denemeler ümit vericidir. Son onbeş yılda tea tre oil, doğal kaynaklı bir ürün olarak geniş bir grup farmasötik ve kozmetik ürün için artan bir populariteye sahip olmuştur. Bu derlemede tea tree oil’in tanımı, kaynağı, tarihçesi, kimyasal içeriği ve farmakolojik özellikleri hakkında bilgi verilmiştir. Yağın genel toksikolojik özelliklerine de değinilmiştir
“Tea tree oil (TTO) çay ağacı yağı”, Avrupa ve Kuzey Amerika’da olduğu kadar ülkemizde de çeşitli kozmetik preparatlar ve bakım ürünleri içerisinde yer almaya başlamış olan ve son on yıl içinde doğal kaynaklı olması nedeniyle daha çok tercih edilerek populer hale gelmiş bir uçucu yağdır. Tea tree yağı, çok geniş bir mikroorganizma grubuna karşı antimikrobiyal etki göstermesi, deriye kolay penetre olması ve irritasyon yapmaması nedeniyle topikal kullanımda ideal bir dezenfektan olarak kabul edilmektedir. Merhem, krem, sabun, şampuan ve şekillendiriciler, el ve vücut losyonları, yüz temizleyicileri, diş pastaları, ağız suları, pudralar, tırnak temizleyiciler ve veteriner hekimlikte kullanılan bakım ürünleri gibi preparatlar içerisinde tea tree oil çeşitli konsantrasyonlarda veya dilüe edilmeden yer almaktadır.
Akne tedavisinde kullanımı ile ilgili bir araştırmada tea tree oil ve benzoil peroksit karşılaştırılmış ve %5 tea tree oil taşıyan jelin inflamasyonlu ve inflamasyonsuz akne lezyonlarını üç ay sonunda belirgin biçimde azalttığı görülmüştür 1980’lerin sonlarında vajinal enfeksiyonların tedavisinde kullanılmak için geliştirilmiş ürünlerin bileşimde yer almıştır. Trichomonas vaginalis kaynaklı vaginitis ve cervicitis ile C.albicans nedenli vaginitis tedavisinde çeşitli konsantrasyonlarda tea tree oil kullanılmış ve tedavi edici etki görülmüştür
Bir başka araştırmada kronik sistitli 26 kadına günde 3 kez, 8 mg tea tree oil taşıyan kapsül 6 ay boyunca verilmiş ve süre sonunda deneklerin %54’ünde semptomlar açısından iyileşme olduğu gözlenmiştir Tea tree oil’in antimikrobiyal etkisi çok sayıda araştırma ile kanıtlanmışken cilt üzerinde antienflamatuar etkiye ilişkin az sayıda araştırma bulunmaktadır. Pearce ve ark. (2005), insan sırt derisinde nikel ile oluşturulmuş kontakt hipersensitivite reaksiyonlarında %100 konsantrasyonda tea tree oil’in 3-5 gün süreyle topikal kullanımının terapötik yararlılığını saptamışlar ve etki mekanizmasının açıklanması yönünde araştırma yapılması gerekliliği ortaya konmuştur.
SONUÇ
Doğal kaynaklı olması nedeniyle güvenli bir antiseptik olarak nitelendirilen ve son yıllarda birçok farmasötik ve kozmetik preparatta yer almaya başlamış olan tea tree oil üzerinde yapılmış bilimsel araştırmalar yağın çok düşük konsantrasyonlarda geniş bir mikroorganizma grubuna etkili olduğunu göstermiştir.
|